БАРСЕЛОНА! КАКВОТО И ДА СЕ КАЖЕ ЗА ТОЗИ ГРАД ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ НЕДОСТАТЪЧНО!

Каталонската столица – Барселона е прочута не само с изключителните архитектурни творения на Антони Гауди, бурния нощен живот и един от най-силните футболни клубове на Испания. Посещавайки главния град на област Каталуния, не пропускайте възможността да се запознаете с невероятните забележителности на Барселона и околностите. Има много места, които задължително трябва да се видят.

Най-популярната улица на Барселона е с дължина 1,2 километра, водеща от традиционния център на града до статуята на Христофор Колумб. Представлява пешеходна зона, осеяна с множество зеленина, магазинчета и кафенета. На пъстрата улица „Ла Рамбла“ може да си закупите сувенири, да слушате мелодиите на улични музиканти, както и да се освежите с безалкохолни напитки или да се сгреете с горещ чай.

Да, Барселона също има свята Триумфална арка по подобие на Париж. Разположена в близост до парк Цитаделата, тя служи за главен вход на Световното изложение, проведено в Барселона през 1888 г. Арката е изпълнена в неомавритански стил от архитект Жузеп Виласека и Казанова.

Едно от най-интересните места в света, създадена по проект на великия каталунски архитект Антони Гауди през 1900 – 1914 година. Разположен е в квартал Гарсия, на хълма Ел Карамел. Тук в невероятна симбиоза се съчетават природата, градската архитектурна част и изкуството. Паркът Гюел, това веселяшко и жизнерадостно кътче, първоначално е построено за частна градина на Гюел (испански индустриалец), под влияние на модните течения в Англия по онова време. За направата на множеството каменни структури са използвани мънички цветни порцеланови парченца, а къщите в парка са като излезли от приказките. Скулптурата на големия многоцветен гущер (определян за символ на Барселона) пази проход към внушителна колонада, поддържаща огромна тераса с панорамен изглед към града. Опасва я каменна пейка, наподобяваща морска змия.

Катедралата в Барселона е една от най-големите сгради в Испания. Смята се за връх в работата на архитекта А. Гауди. Внушителната постройка е с официално название Изкупителния храм на Светото семейство. Архитектът дотолкова е бил посветил живота си на построяването на катедралата, че разпродава имуществото си и се премества да живее на строителната площадка.

Дата при събиране на група 2023

Самолетна програма

4 дни / 3 нощувки

 • Минимален брой за провеждане на пътуването 25 туриста.
 • Краен срок за включване в програмата  2022.
 • При желание на туристите Туроператорът може да организира трансфер Пловдив-София-Пловдив, като цената му зависи от броя на желаещите.
 • Туроператорът не носи отговорност за променени или анулирани полети от страна на авиокомпаниите.
 • Туроператорът си запазва правото на промени в програмата.
DEPARTURE/RETURN/ЗАМИНАВАНЕ /ВРЪЩАНЕ  СОФИЯ-БАРСЕЛОНА-СОФИЯ
DEPARTURE TIME/ ВРЕМЕ НА ЗАМИНАВАНЕ   

София – Барселона

RETURN TIME/ВРЕМЕ НА ВРЪШАНЕ Барселона– София
WEAR/ОБЛЕКЛО/ОБУВКИ В зависимост от сезона
INCLUDED/ВКЛЮЧЕНО В ЦЕНАТА
 • 3 нощувки със закуски в  хотел  3*.
 • Самолетен билет София-Барселона-София
 • Класически тур на града
 • Екскурзоводско обслужване на български език
 • Застраховка „Помощ при пътуване“
 • Представител на агенцията
 • Трансфери летище – хотел – летище
 • Летищни такси
NOT INCLUDED/НЕ ВКЛЮЧЕНО В ЦЕНАТА
 • Входните такси на посещаваните туристически  обекти.
 • Разходи от личен характер;

 

1

ПОЛЕТ ДО БАРСЕЛОНА

Полет до Барселона. Разглеждане на града.Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.
2

ТУР БАРСЕЛОНА

Закуска. Класически туристическа обиколка на Барселона с екскурзовод на български.
3

БАРСЕЛОНА

Закуска. Свободно време. Нощувка
4

ПОЛЕТ ЗА СОФИЯ

 Закуска. Трансфер до летището. Полет за София.

Отзиви за тази оферта

Все още няма отзиви.

Остави мнение за офертата

Рейтинг