САНДАНСКИ-СПА, РЕЛАКС И МИСТИКА!

Сандански е град в Югозападна България. Траките основали селището с името Медиус, по-късно римското селище на мястото на днешния град се е наричало Дезудава, а през Средновековието българите го нарекли Свети Врач. В района на Сандански се смята, че е роден и живял Спартак от тракийското племе меди

Сандански се намира в Югозападна България, на около 157 км от София и на 63 км от областния град Благоевград. Градът е с население около 26 хил. души. Сандански има важно кръстопътно положение – оттук минава главен път Е79, а на около 20 км от града е границата с Република Гърция.

Наричат Сандански „най-топлия град в България” – разположен е на надморска височина от около 240 м, а климатът тук е силно повлиян от Средиземноморието. Средната годишна температура е +14,7° С, а зимата е мека и топла. Уникалният микроклимат е подходящ за лечение на белодробни заболявания.

Сандански е популярен балнео и СПА център – в района има над 80 извора с температура, варираща от 42 до 81°С. Минералната вода е с ниска минерализация и богат химически състав и успешно се използва при лечението и профилактиката на редица заболявания на дихателните пътища, артро-ревматизъм, опорно-двигателната система, периферната нервна система и др.

Лековитата минерална вода е причина районът да е населен още от дълбока древност. Селището е възникнало през II хил. пр.Хр. Според легендите оттук произлиза тракиецът Спартак, оглавил най-голямото робско въстание срещу Римската империя. През VI век градът е един от първите християнски епископски центрове по тези земи. В края на VI век градът е разрушен от варварски племена. До 1947 г. името на града е Свети Врач, а след това е преименуван на българския революционер Яне Сандански (1872 – 1915 г.).

Автобусна програма

Дата:при събиране на група

2 дни/2 нощувки

  • Цената е за група мин. 30 туриста, при по-малка се доплаща.
  • Туроператорът си запазва право на промени в програмата.
DEPARTURE/RETURN/ЗАМИНАВАНЕ /ВРЪЩАНЕ 

Пловдив-Рилски манастир-

Сандански Мелник- Роженски манастир-Самуилова крепост-Рупите-Пловдив

DEPARTURE TIME/ ВРЕМЕ НА ЗАМИНАВАНЕ  07.00 AM Пловдив
RETURN TIME/ВРЕМЕ НА ВРЪШАНЕ 15.00 PM Сандански
WEAR/ОБЛЕКЛО/ОБУВКИ В зависимост от сезона
INCLUDED/ВКЛЮЧЕНО В ЦЕНАТА
  • Транспорт с туристически автобус
  • 2 нощувки в хотелски комплекс 4**** в Сандански
  • 2 закуски
  • Ползване на спа-басейн, фитнес и сауна
  • Туристическа такса
  • Застраховка „Помощ при пътуване“
NOT INCLUDED/НЕ ВКЛЮЧЕНО В ЦЕНАТА
  • Входните такси на посещаваните туристически обекти
  • Лични разходи

 

1

ЗАМИНАВАНЕ ЗА Сандански 7.00 AM

По  пътя посещение на Рилски манастир – един от най-значимите културни паметници в България, включен в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО Пристигане. Настаняване в хотела. Свободно време след обед. Нощувка.
2

БАНСКО

Закуска. Туристическа програма.

Отзиви за тази оферта

Все още няма отзиви.

Остави мнение за офертата

Рейтинг